Pista bá bográcsgulyása

Forrás: Okoskonyha.hu

Hozzávalók
Elkészítés
  1. A bográcsot hideg zsírral kikenjük, az aljára tesszük a csontot, erre egy réteg felkockázott hús kerül
  2. Erre jön a vékony karikára vágott hagyma, a köménymag, a többi hús
  3. Belekerül a zúzott fokhagyma, egészben a zöldpaprika és a chili
  4. 1 dl vizet öntünk alá és lassú tűzön kezdjük a főzést, hogy a levét jól kiadja
  5. Amikor zsírjára pirult sózzuk, rászórjuk a pirospaprikát, a zellerzöldet és annyi meleg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje
  6. Lassú tűzön főzzük tovább, s amikor majdnem elkészült belekerül a kockákra vágott burgonya
  7. Amikor majdnem kész, csipetkét szaggatunk bele, és ha szükséges, felöntjük vízzel és néhány perc alatt felforraljuk
Bezárás Nyomtatás