•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Pizzagolyók

Hozzávalók
  • 16 adag
  • Húsos fogások

Köszönjük a receptet a Nassolda.hu blognak!

Vendégvárónak és tízóraira is tökéletes választás az olaszos ízek rajongóinak. A pizzagolyók tölteléke ízletes és tartalmas, a tésztája pedig könnyű, puha és pikáns. Ne hagyjátok ki!

Elkészítés
  1. A tésztát készítjük el először. A forró vízben feloldjuk a leveskockát, majd a többi hozzávalóval a robotgép táljába öntjük. Alaposan megdagasztjuk a tésztát 5-6 perc alatt.

  2. Gyorskelesztőben fél óra alatt duplájára kelesztjük (ennek hiányában kb. 1 óra alatt meleg helyen várjuk meg, míg megdagad).

  3. Míg megkel, elkészítjük a tölteléket. A hagymát apróra kockázzuk, és egy kis lábasban az olajon megdinszteljük.

  4. Sózzuk, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet. 0,5-1 dl vizet is öntünk hozzá. Ahogy elkezd rotyogni, 1 teáskanál oreganoval és cukorral ízesítjük. (Meg is kóstoljuk. smiley) Rövid ideig hagyjuk hűlni.

  5. A virslit hosszában félbe, majd apró darabokra vágjuk. Ha felvágottat is használunk, azt is feldaraboljuk. A sajtot is felkockázzuk.

  6. A megkelt tésztából kb. 46 grammos darabokat tépünk, két tenyerünk közt kilapítjuk és mindegyik közepére egy teáskanál szószt, 2 virsli- vagy egy kevés felvágott darabot és két sajtot teszünk.

  7. Összehajtjuk batyunak a tészta korongokat, jól összecsípjük a tésztát, majd az összecsípett résszel lefele egy előre kivajazott 24 cm-es, kapcsos tortaformába rakosgatjuk őket.

  8. Tetejüket szintén kevés olvasztott vajjal átkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük őket.

#okostipp

A szószba is keverhetünk egy Maggi Csípős Tyúkhúsleveskockát, ha még pikánsabban szeretnénk.

Muffin formában is megsüthetjük a golyókat.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére