•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Pizzagolyók gombás-olívás szósszal

Hozzávalók
  • 5 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Mindenki kedvencét a pizzát, most golyó formában hoztuk el neked. Ideális lehet akár összejövetelekhez, gyerekzsúrokhoz vagy egy finom ebédhez, de ami biztos, hogy maradni nem fog!

Elkészítés
  1. Futtassuk fel az élesztőt a vízzel és a cukor felével.

  2. Gyúrjuk össze a 30 dkg lisztet a sóval, a felfuttatott élesztővel, 3 ek. olajjal és a maradék cukorral, majd hagyjuk lefedve meleg helyen, hogy a tészta kétszeresére keljen.

  3. Belisztezett felületen nyújtsuk a tésztát kb. fél centiméter vastagra, majd szaggassunk belőle kb. 6 cm átmérőjű körlapokat, ezt folytassuk addig, amíg a tészta el nem fogy (24-28 lap jön ki belőle)

  4. Minden egyes pizza lapra tegyünk két sonkadarabba zárt fél mozzarella golyót.

  5. Zárjuk össze a lap széleit, majd tenyerünkben „gyurmázzuk” golyó formájúra, ügyelve arra, hogy ne szakadjanak ki.

  6. Tegyük a golyókat kiolajozott tepsibe és 220 °C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

  7. Közben a szószt főzzük fel 3 perc alatt és a kisült pizzagolyókat tálaljuk vele.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére