•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Póréhagymás halászlé korpaciberével

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A legízletesebb halászlé élő, vagy nagyon friss halból készül (ponty, kecsege, sügér)
  2. A halászlé készülhet süllőből vagy különböző apró halakból is, de nem ajánlott erre a célra a kárász és a compó
  3. Hogy a halászlevünk kellően sűrű legyen, először az apró halakat kell megfőzni anélkül, hogy lekaparnánk a pikkelyeket, de ki kell venni a belsőségeket és alaposan meg kell mosni
  4. A sügér kopoltyúit is el kell távolítani, különben a levesünk kesernyés ízű lesz
  5. Az így elkészített halakat egy fazékba tesszük, hideg vizet öntünk rá, hozzáadjuk a zöldségeket, hagymát, sóval és babérlevéllel ízesítjük
  6. Közepes lángon 40-60 percig főzzük
  7. Ezután a levest átszűrjük, majd újra feltesszük főni, de már a nagy haldarabokkal együtt és lestyánnal ízesítjük
  8. Mielőtt a nagy haldarabokat beletennénk a halászlébe kockákra vágott burgonyát is tehetünk a levesbe
  9. A halászlevet korpaciberével vagy citromsóval savanyítjuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére