•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Póréhagymás quiche

Hozzávalók
  • (természetes, nem finomított)
  • (lehet egész és vegyes is) bors
  • 18 dkg (teljes kiőrlésű gabonából) liszt
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 2 szál póréhagyma
  • 3 db (bio, vagy szabadtartású) tojás
  • 1 dl (hideg) (lisztfüggő, hogy mennyi szükséges) víz
  • 8 dkg (hideg) vaj
  • 1 doboz (175 g) tejföl
  • 3 szelet Feketeerdő sonka, vagy (magas hústartalmú) bacon
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. adjuk a liszthez a sót és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprító gép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb) és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon) 2
  3. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a formát 3
  4. nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vastagra és egyenletesen terítsük a formába 4
  5. 10 perig süssük elő a tésztát a 2
  6. pontban írt hőfokon és azalatt készítsük el a lepény alapot 5
  7. tisztítsuk meg a zöldséget és a sonkával szeljük apróra (ezt is végezhetjük az aprítóval), ízesítsük sóval, borssal és oreganoval 6
  8. adjuk hozzá a tojásokat (egyesével ellenőrizve a frissességet!) és a tejfölt, majd alaposan keverjük össze 7
  9. öntsük a tojásos keveréket az elősütött tésztára és tegyük vissza a sütőbe 30 percre, amíg a tojásos massza is megsül Praktikák: - tehetünk a lepénybe tejszínt, ízlés szerint fűszereket, zöldségeket - a profik az elősütésekor tesznek a tésztára száraz babot, vagy süthető kerámia gyöngyöt, én nem szoktam, mivel nincs a tészta alapban térfogat emelő anyag (pl
  10. sütőpor, szódabikarbóna), ha valahol kissé púpos lesz, le lehet nyomni kézzel - a képen látható quiche teljes kiőrlésű tönköly lisztből készült A receptet a Receptműves ajánlotta
  11. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére