Pórés-burgonyás halleves

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Halas fogások

Ahány ország, annyiféle halleves. A magyaros ízesítésű halászlékockával próbáljuk ki a zöldséges, tengeri halas levest, ami a babérlevéltől és a póréhagymától nyeri el jellegzetes, üde ízét, a hozzáadott burgonya pedig tápláló téli fogássá alakítja a klasszikus halászlevet.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A megforrósított olajon enyhén megdinszteljük a póréhagymát, vigyázzunk, ne essen szét.

  2. Hozzáadjuk a burgonyát, a babérlevelet és a vizet.

  3. Amikor forr, beletesszük a MAGGI halászlékockákat, lefedjük és 10 percig főzzük.

  4. Ekkor rakjuk a levesbe a felengedett, ujjnyi vastag szeletekre vágott haltörzset és további tíz percig gyöngyözve, fedő alatt főzzük- ekkorra a burgonya is megfő.

#okostipp

TIPP: A haltörzset kíméletesen, éjszakára a hűtőbe téve engedjük ki, így megtartja rugalmasságát. Használhatunk természetesen édesvízi halakat is, pontyot vagy törpeharcsát, illetve filézett halat is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére