Póréval töltött csirkemell szalonnával szórt fokhagymás-tejfölös lapcsánkával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A csirkemelleket hosszában felszúrjuk.
  2. A póréhagymát olyan hosszú darabokra vágjuk, mint a csirkemellek hossza, majd beletűzzük. A csirkemell végét fogvájóval összetűzzük, sózzuk, borsozzuk, végül bedörzsöljük MAGGI Ételízesítővel.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon a töltött csirkemelleket alaposan körbepirítjuk, majd 200 fokos sütőbe téve 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A lapcsánkához a burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, 10 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, végül borsozzuk és jól elkeverjük.
  5. Közepes mennyiségű forró olajba szedünk a masszából 1-1 evőkanálnyit, majd ellapogatva kisütjük mindkét oldalát.
  6. A tejfölt elkeverjük préselt fokhagymával, a szalonnát felkockázzuk és kisütjük, a csirkemellet felkarikázzuk.
  7. Tálalásnál a lapcsánkát meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel, megszórjuk pirított szalonnakockákkal és mellé adjuk a felkarikázott, póréhagymával töltött csirkemellet.

#okostipp Természetesen a csirkemellet sütés előtt ízesíthetjük más fűszerekkel is ízlésünk szerint.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére