Prosciuttos-fügés pizza

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Mivel lehet tovább fokozni a kellemesen sós, papírvékony sonka, a lágy sajt és az édes füge egyébként is tökéletes hármasát?  Eláruljuk: finom, fűszeres paradicsomszósszal, házi készítésű pizzatésztán! Ez a pizza ősszel az igazi, próbáld ki, míg tart a füge szezonja!

Elkészítés
  1. Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral megfuttatjuk. Ha készen van, összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával, a liszttel, a cukorral, az olívaolajjal, a maradék langyos vízzel és a sóval, hogy lágy, de ruganyos tésztát kapjunk. Végül egy órán át langyos helyen kelesztjük.

  2. A MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot 4 dl vízzel néhány perc alatt, folyamatosan kevergetve összeforraljuk és besűrítjük.

  3. A megkelt tésztát négyfele osztjuk, a részeket egyenként 30 cm-es körökké formáljuk.

  4. Sütőlapra fektetve megkenjük őket a szósszal, elosztjuk rajtuk a felszeletelt fügét és a mozzarellát, majd a sonkát, végül  220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.

#okostipp

A tökéletes őszi pizzaélményért szórjuk meg a pizzákat durvára vágott dióval.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére