•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Puliszkás gratin (gráten)

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Elkészítjük a zöldséglevest
  2. Sós vízben főzünk répát, zellert, hagymát és adunk hozzá szemes borsot, sót és szerecsendiót
  3. Mikor felfőtt, leszűrjük a levét és abban kb 20 percig főzzük a kukoricadarát
  4. Mikor az megfőtt és megvastagodott, egy tepsibe elegyengetjük és hagyjuk hűlni
  5. A tököt megpucoljuk és 1 cm vastagságú karikákra vágjuk
  6. A karikákat olajban megsütjük és befűszerezzük
  7. A sütőt 200 fokra előmelegítjük
  8. Közben a puliszkából egy pohár szájával karikákat vágunk
  9. Ezeket egy kivajazot tálba helyezzük két sorba, felváltva sorakoztatva a tök karikákkal
  10. A tetejére vajat és sajtot reszelünk
  11. Megmossuk a rozmaringot, megpucoljuk, a leveleit leszakítjuk és rátesszük a gratin-re
  12. 20 percre betesszük a sütőbe

#okostipp Sült kolbásszal vagy bármilyen hús mellé tálaljuk. A puliszkás gratin (gráten) receptet Sava Laura ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére