•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Puncs torta marcipánnal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztom és a liszt és sütőpor kivételével a sárgájához adom és habosra keverem
  2. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral habbá verem és a sárga masszával összekeverem
  3. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kapcsos tortaformába öntöm, ami 24x24-es
  4. Az oldalát kimargarinoztam az aljára pedig sütőpapírt tettem
  5. 160 fokon lassan sütöttem
  6. Csak akkor vettem le a formáról, amikor kihűlt
  7. Ekkor 3 egyenlő részre vágtam és a középső lapot csíkokba felvágtam és szirupba forgattam
  8. Az alsó lapot visszatettem a torta formába és vékonyan lekvárral megkente,,a másik lapot is amit majd ráfordítok
  9. A sziruphoz a 20 deka kristálycukrot és annyi vízet, hogy ellepje felforralom
  10. Egyet -kettőt forr és máris kész
  11. Leveszem a tűzről ketté öntöm, az egyikbe rumot vagy szörpöt teszek a másikat simán hagyom
  12. A sütemény szeleteket felváltva beleforgatom és a kapcsos formában lévő lapra szorosan egymás mellé teszem
  13. A tetejére a másik lapot ráteszem
  14. Hűtőbe kb fél órát teszem
  15. Az oldalát vajkrémmel lekentem
  16. A tetejére marcipánt tettem
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére