Rakott káposzta

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk.
  2. Párolt rizst készítünk. Kevés olajon a rizs kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós, MAGGI Ételízesítős vízzel felöntve megpároljuk.
  3. A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a vöröshagymát és pár percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fűszerezzük, rámorzsoljuk a MAGGI Füstölt ízű ízesítő kockát és készre pároljuk. Vizet ne, vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.
  5. Egy magasabb tepsi aljára tesszük a fele káposztát, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával.
  6. Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

#okostipp Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni. Friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére