•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Rakott mexikói vajbab

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és további 5 percig pirítjuk.

  2. Hozzáadjuk a nyers rizst és a babot, jól összekeverjük.

  3. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a tasak tartalmát és ízlés szerint sózzuk (javaslat: 4 g, kb. egy csapott teáskanál). Belefacsarjuk egy fél lime levét, jól keverjük el és a forrástól számított 3 percig főzzük.

  4. A serpenyő tartalmát egyenletesen elosztva hőálló tálba tesszük és előmelegített sütőben 220°C-on addig sütjük, amíg a rizs fel nem szívja az összes folyadékot.

  5. Leöntjük tejföllel, végül megszórjuk a reszelt sajttal és további öt percig tovább sütjük, vagy amíg a sajt aranybarnára nem sül. 

#okostipp

Hangulatos, ha négy, egyszemélyes hőálló edényben sütjük és tálaljuk az ételt.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére