•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Rántott húsos hígpalacsinta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Hozzáfogunk a hígpalacsintához és ezzel egyidejűleg megdaráljuk a húst és a hagymát, minél apróbbra, majd egy serpenyőbe, melynek az aljába olajat tettünk, együtt odatesszük párolni (nem pároljuk meg a hagymát külön)
  2. Hagyjuk a húst, hogy saját levében jól főjjön meg, majd amikor a leve elfőtt, adunk hozzá sót, borsot és még hagyjuk pirulni egy kis ideig
  3. A végén beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, összekavarjuk, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni
  4. Miután kihűlt egy tojást is belekavarunk
  5. A hígpalacsinta és a töltelék kész, így készülhetünk a palacsinták megtöltéséhez a következők szerint: a palacsinta közepére tölteléket teszünk, a széleket betűrjük a töltelékre, majd felcsavarjuk
  6. Amikor az összes palacsintát felcsavartuk előkészítjük a terepet a sütéshez
  7. Szükségünk van zsemlemorzsára, két felvert tojásra, egy serpenyőre forró olajjal, és természetesen a palacsintákra
  8. A palacsintákat belemártjuk a tojásba, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába és a forró olajba tesszük
  9. Vigyázzunk, nehogy elégjen, ugyanis a zsemlemorzsa nagyon hamar odaég
  10. Kivesszük és egy tányerra tesszük, amelyre elnyújtottunk egy papírszalvétát, ami az olajat felszívja

#okostipp Előételként, vagy pedig főételként szolgáljuk fel, bármilyen körítéssel.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére