Rántott karalábé rizibizivel hagymakarikákkal

  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus
Elkészítés
  1. A barnarizst feltesszük főni, 3-szor annyi vízbe mint a rizs mennyisége, a főzővízbe tesszük a 2 db Maggi tyúkhúsleveskockát, fedő alatt kicsi tűzön főzzük sűrűn kevergetve kb fél óra mire megpuhul.

  2. Amíg fől a rizs, megpucoljuk a karalábét és kb 1 cm-es karikákra szeljük, annyi vízbe feltesszük főni hogy ellepje, a főzővízbe beletesszük az 1 evőkanál sót, kb 10 perc alatt megpuhul.

  3. Közben megpucoljuk a hagymát, amit beleforgatunk 1 kávéskanál ízvarázsba, elkészítjük a panírt, a szokásos sorrendben kipanírozzuk a hagymát és a közben megpuhult és leszűrt karalábkarikákat.

  4. A borsót wookba tesszük, hozzákeverünk 1 teáskanál ízvarázst és kókuszolajba megpároljuk, majd hozzákeverjük a megfőtt barnarizsát, ha szükséges még ízesítjük.

  5. Forró olajban közepes lángon megsütjük a kipanírozott karalábét és hagymakarikákat, tetszés szerint tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére