Reform csokoládés mogyorós mousse torta

Hozzávalók
  • 8 adag
  • Nehezen elkészíthető
Elkészítés
  1. A piskótát a megszokott módon elkészítjük, majd egy szilikonos, sütőpapírral kibélelt állítható cukrászgyűrűben megsütjük 170-180 C-on.
  2. Amikor megsült és kicsit már kihűlt kivesszük a formából és kettévágjuk, majd az egyik felét megkenjük vékonyan az előzőleg vízgőz felett felolvasztott cukormentes csokival és ráhelyezzük a másik felét.
  3. Visszatesszük a formába, mivel általában összeugrik a piskóta, ezért az állítható cukrászgyűrűt kisebbre állítjuk és úgy tesszük vissza, hogy szorosan zárjon, így a krém amit majd ráteszünk nem fog kifolyni.
  4. Elkészítjük a mogyorós mousse-t. A zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt a xilittel felverjük, a darált mogyorót a tejjel és a folyékony édesítőszerrel csomómentesre keverjük, majd kicsit megmelegítjük.
  5. A zselatinlapokat kinyomkodjuk és további víz hozzáadása nélkül kicsit felmelegítjük, majd amikor langyosra hűlt, teszünk bele egy kevés felvert tejszínt, valamint a mogyorós-tejes részt is belekeverjük, ezután óvatosan adagoljuk hozzá a többi felvert tejszínt.
  6. A kész krémet ráöntjük a piskótára és a hűtőbe tesszük dermedni.
  7. A fekete-csoki mousse-t az előzőek szerint készítjük el, csak a darált mogyoró helyett holland kakaóport teszünk bele.
  8. Amikor megdermedt a mogyoró mousse, akkor ráöntjük a fekete-csoki mousse-t és néhány órát, vagy egy éjszakát hagyjuk dermedni.
  9. Elkészítjük a bevonatot úgy, hogy a zselatinon kívül az összes összetevőt szálpróbáig (kb. 105 C) felfőzzük, majd hozzákeverjük a kevés vízzel külön felmelegített zselatint.
  10. Hagyjuk hűlni a bevonatot, majd ha már nem meleg és kicsit be is sűrűsödött, akkor bevonjuk vele a tortát egy rácson úgy, hogy nem igazgatjuk, hanem hagyjuk csak lefolyni a felesleget.
  11. A bevont tortát hagyjuk még egy kicsit lecsöpögni és dermedni a rácson majd óvatosan levesszük és kézben fogva az oldalára durvára tört pirított mogyorót teszünk.
  12. A tetejére ízlés és tetszés szerint cukormentes csokoládéból temperált csokidíszeket készítünk.Én egy csokoládédíszt valamint mini táblácskákat készítettem amelyekbe egész pirított mogyoró szemeket raktam.

#okostipp Érdemes díszítés után ismét hűtőbe tenni és ha megdermedt jól a külső bevonat is csak azután szeletelni.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére