•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Ribizli mártás sertéshúshoz

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy lábasban lassanként forraljuk össze a megtisztított, megmosott, megszárított ribizlit, a hagymát, az ecetet, a cukrot és a gyömbért
  2. Kevergessük állandóan, míg a cukor el nem olvad
  3. Izlés szerint sót és az összetört feketeborsot hozzáadjuk
  4. Ezután fedővel letakarva, nagyon alacson lángon (ha szükséges esetleg lángelosztót alátéve) kb
  5. 40 percig főzzük, amíg egy sűrű szószt nem kapunk
  6. Vigyázzunk, le ne égjen, ezért időnként keverjük meg
  7. Elkészülés után tegyük előre sterilizált száraz befőttesüvegbe és hagyjuk kihűlni
  8. Hűtőben tartandó
  9. Kinyitás után a hűtőben néhány hétig eltartható
  10. A ribizli mártás különösen finom szűzpecsenyével, sűlt naturszelettel, sült sertéskarajjal
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére