•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Rizottó - nagyon másként

Hozzávalók
  • 30 dkg csirkemell 1 csésze rizs (barna vagy fehér) 0,5 dl rizstej és 3 tk zabtejpor VAGY tejszín só, bors, oregánó, rozmaring hagyma A sütőtökleveshez Fél sütőtök hagyma só, bors, szerecsendió fokhagyma
  • 30 dkg 1 csésze rizs (barna vagy fehér) 0,5 dl rizstej és 3 tk zabtejpor VAGY tejszín só, bors, oregánó, rozmaring hagyma A sütőtökleveshez Fél sütőtök hagyma fokhagyma só, bors, szerecsendió csirkemell
  • 30 dkg csirkemell 1 csésze rizs (barna vagy fehér) 0,5 dl rizstej és 3 tk zabtejpor VAGY só, bors, oregánó, rozmaring hagyma A sütőtökleveshez Fél sütőtök hagyma fokhagyma só, bors, szerecsendió tejszín
  • 30 dkg csirkemell 1 csésze rizs (barna vagy fehér) 0,5 dl rizstej és 3 tk zabtejpor VAGY tejszín só, bors, oregánó, rozmaring hagyma A sütőtökleveshez Fél sütőtök hagyma fokhagyma só, bors, szerecsendió
  • 30 dkg csirkemell 1 csésze rizs (barna vagy fehér) 0,5 dl rizstej és 3 tk zabtejpor VAGY tejszín só, bors, oregánó, hagyma A sütőtökleveshez Fél sütőtök hagyma fokhagyma só, bors, szerecsendió rozmaring
  • 30 dkg csirkemell 1 csésze (barna vagy fehér) 0,5 dl tej és 3 tk zabtejpor VAGY tejszín só, bors, oregánó, rozmaring hagyma A sütőtökleveshez Fél sütőtök hagyma fokhagyma só, bors, szerecsendió rizs
  • 30 dkg csirkemell 1 csésze rizs (barna vagy fehér) 0,5 dl rizstej és 3 tk zabtejpor VAGY tejszín só, bors, oregánó, rozmaring hagyma A leveshez Fél hagyma fokhagyma só, bors, szerecsendió sütőtök
  • 30 dkg csirkemell 1 csésze rizs (barna vagy fehér) 0,5 dl rizstej és 3 tk zabtejpor VAGY tejszín só, bors, oregánó, rozmaring A sütőtökleveshez Fél sütőtök fok só, bors, szerecsendió hagyma
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Alapvetően tejszínes csirkét akartam készíteni rizzsel
  2. A csirkemellet kis kockákra vágtam, feltettem pirulni egy fél felaprított vöröshagymát olivaolajon, bele a csirkét, sót, borsot, oregánót és rozmaringot
  3. Ráöntöttem egy deci rizstejet, egy deci vizet, három teáskanál zabtejport, és vártam
  4. Az állag stimmelt is, de valahogy az íz
  5. Túl sok volt vagy túl kevés? Vagy az oregánó hatotta át az egészet? Annyi biztos volt, hogy ez így nem maradhat
  6. A már kész-közeli barnarizst hát fogtam, és ráöntöttem levestül, hogy együtt is rotyogjanak
  7. A megnyugtató eredmény azonban még váratott magára
  8. Került hát a nagyfalú serpenyőbe még pirospaprika -édesnemes és csípős is
  9. De ez sem tetszett
  10. Ekkor jött a mindent elsöprő gondolat, mely először szolid nemtetszést váltott ki a körülöttem lévőkből: A sütőtökleves, ami egyébként is inkább főzelék lett, éppen passzolna hozzá
  11. Végülis a "leves" is egyszerűen készült: a megpirított vörös és fokhagymához hozzáadtuk a felszeletelt sütőtököüt, sóztuk, borsoztuk, tettünk rá szerecsendiót, összeturmixoltuk miután megfőtt, és voilá!A serpenyőbe került hát 2-3 deci sütőtökleves, amitől krémes, lágy és ízesebb rizottót kaptunk
  12. Nem kell tehát kétségbeesni, ha valami elsőre nem úgy sikerül, ahogy akartuk
  13. Egy kis varázslat, meg kreativitás, és az elbaltázott vacsiból is mennyei finomságot alkothatunk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére