•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Rizses és zöldséges keleti saláta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy edényt megtöltünk félig sós vízzel és feltesszük erős tűzre
  2. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a rizst
  3. Ehhez a salátához a hosszú szemű rizs a legjobb
  4. Kb
  5. 15 percig erős tüzön hagyjuk főni, meg-megkavargatva
  6. Amikor kész van, több léről lemossuk és jól lecsorgatjuk, utána a salátás tálba rakjuk
  7. Összekeverjük a borsóval
  8. Hozzáadjuk a negyedre vágott olivabogyókat, a kapribogyókat és a piros paprikát
  9. Rászórjuk az apróra vágott hagymát és a kis darabokra szedett petrezselyemzöldet
  10. Ráöntjük a szószt és elkeverjük a salátával
  11. Szobahőmérsékleten hagyjuk 15-30 percig
  12. Megjegyzés: Az itt használt ecet lehet borecet, alma- vagy rizsecet
  13. Balzsamecetet nem ajánlok

#okostipp Kis tálakban tálaljuk hidegen. A receptet peruzele ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére