•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Rizses hús

Hozzávalók
  • 5 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot.
  2. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel,pici ételízesítővel és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, hozzá adjuk a pörköltszaft kockát és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
  4. A rizst egy kevés olajon megpirítjuk és a félig kész pörkölthöz adjuk. Felöntjük kb. másfélszeres mennyiségre és lassan készre pároljuk.

Tipp: Salátával,házi savanyúsággal tálaljuk. Étolaj helyett sertés, vagy libazsírral is készíthető.

Szólj hozzá!
 
  • 80 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 55 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 15 perc
  • Vegetáriánus
  • Normál elkészítés
 
  • 45 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat