Rizses hússal töltött sült paprika

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Ebben a receptben egyszerre készül a húsétel és a zöldségköret: az édes paprika magába szívja a töltelék aromáit és kellemes kiegészítője lesz a fűszeres belsőnek.

Köszönjük a receptet Piszkének. 

Elkészítés
  1. A rizst főzzük meg a csomagoláson található utasítások szerint.

  2. A húst pirítsuk fehérre az olajon, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd keverjük hozzá a főtt rizst és jól forrósítsuk át.

  3. A húsos-rizses tölteléket töltsük a paprikákba és tegyük rájuk a paprikák levágott végét is.

  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük meg őket.

  5. Tálaláskor szórjunk sajtot a tetejükre.

#okostipp

A paprikákat hosszában félbevágva is megtölthetjük, így a sütési idő rövidebb lesz. Használhatunk pritaminpaprikát is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére