•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Ropogós baracktorta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A kukoricapelyhet összetöröd és hozzá adod az aprított mogyorót
  2. A vajat megolvasztod a csokoládéval együtt
  3. Egy 26 cm átmérőjű tálcára sütőpapírt teszel, majd ráöntöd a csokoládés masszát és a hűtőbe teszed keményedni, amíg a krémmel elkészülsz
  4. 8 lapocska zselatint beáztatsz hideg vízbe 10 percig egy fém csuporban, aztán lassú tűzön kevergeted 2 kanál vízzel, hogy olvadjon jól el
  5. A joghurtot összekevered 2-3 kanál cukorral, és 3 kanálnyit belekavarsz a zselatinba, aztán az egészet átöntöd a nagyobb mennyiségű joghurtba
  6. Ezután beteszed a hűtőbe
  7. Amikor összeállt, belekevered a 4 dl habbá felvert tejszint
  8. 45 dkg őszibarackot (befőttből) lecsepegtetsz egy szűrőben (én kombináltam kajszibarackkal) aztán felaprítod
  9. A csokoládés tortalapra egyengeted a joghurtos krémet, aztán a barackot, megint krémet, és beteszed a hűtőbe 2 órára
  10. A díszítéshez beáztatsz 4 lap zselatint 10 percre, hideg vízbe, aztán az egészet 2 kanál vízben főni teszed lassú tűzön és hozzá adsz 4 dkg felszeletelt barackot
  11. Jól elkevered, hogy a barack jól belekeveredjen a zselatinba
  12. Hagyd hűlni, majd helyezd a torta tetejére, és 2 dl tejszínhabbal szépen tapétázd körbe a külső részét
  13. Díszítheted a végén csokoládé darabkákkal is
  14.   A torta receptet Cara Gabi ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére