•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Rumos csörögefánk

Hozzávalók
  • 35 darab 8 dkg vaj/ margarin 35 dkg liszt + a nyújtáshoz 8 dkg 1 csomag vaníliás 5 tojássárgája 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál rum a sütéshez olaj a szóráshoz vaníliás por cukor
  • 35 darab 8 dkg vaj/ margarin 35 dkg liszt + a nyújtáshoz 8 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 tojássárgája 2 evőkanál 1 evőkanál rum a sütéshez olaj a szóráshoz vaníliás porcukor tejföl
  • 35 darab 8 dkg vaj/ 35 dkg liszt + a nyújtáshoz 8 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 tojássárgája 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál rum a sütéshez olaj a szóráshoz vaníliás porcukor margarin
  • 35 darab 8 dkg vaj/ margarin 35 dkg liszt + a nyújtáshoz 8 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 tojássárgája 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál rum a sütéshez olaj a szóráshoz vaníliás porcukor
  • 35 darab 8 dkg vaj/ margarin 35 dkg liszt + a nyújtáshoz 8 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál rum a sütéshez olaj a szóráshoz vaníliás porcukor tojássárgája
  • 35 darab 8 dkg vaj/ margarin 35 dkg + a nyújtáshoz 8 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 tojássárgája 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál rum a sütéshez olaj a szóráshoz vaníliás porcukor liszt
  • 35 darab 8 dkg vaj/ margarin 35 dkg liszt + a nyújtáshoz 8 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 tojássárgája 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál rum a sütéshez a szóráshoz vaníliás porcukor olaj
  • 35 darab 8 dkg vaj/ margarin 35 dkg liszt + a nyújtáshoz 8 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 tojássárgája 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál a sütéshez olaj a szóráshoz vaníliás porcukor rum
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A vajat/margarint felolvasztjuk
  2. A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót
  3. A közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a vajat, 1 evőkanál tejfölt, a rumot, és alaposan összedolgozzuk (ha túl kemény a tészta, még egy evőkanál tejfölt adunk hozzá)
  4. Folpackba csomagoljuk, és fél órára hidegre tesszük
  5. A tésztát lisztezett deszkán kb
  6. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd derelyevágóval 8-10 cm oldalnagyságú négyzeteket vágunk belőle
  7. A tésztadarabokat tetszőleges mintákká hajtjuk/vágjuk
  8. Nagy lábosban bőséges olajat forrósítunk, kis adagokban mindkét oldalukon világosra sütjük a fánkokat, papírtörlőre szedjük, és felitatjuk róluk az olajat
  9. Tálra tesszük, melegen megszórjuk vaníliás porcukorral, és lekvárral körítve kínáljuk
  10. 1 darab = 496 kJ/119 kcal
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére