•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Rumos-mazsolás csokoládé tekercs

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tésztalap A tojás fehérjét szétválasztjuk a sárgájától és felverjük egy kis sóval
  2. A tojás sárgáját összekeverjük cukorral, sóval és a narancshéjjal
  3. A mazsolát 15 percig rumban és konyakban áztatjuk
  4. Összekeverjük a tojás sárgáját a fehérjével, a mazsolával, a konyakkal, az eszenciával, a dióval és végül a liszttel és a kakaóval
  5. Egy párszor jól megkeverjük alulról felfelé majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük
  6. Sütőbe tesszük 30 percre
  7. Krém Ezalatt az idő alatt előkészítjük a krémet
  8. Összemorzsoljuk a vajat a cukorral és a rum eszenciával
  9. A csokoládét forró gőz alatt megolvasztjuk majd hozzáadjuk a vajhoz
  10. Jól összekeverjük
  11. Összerakás A tésztát egy nedves konyharuhára tesszük majd egy vizes ecsettel beáztatjuk a sütőpapírt, így könyebben lejön majd a tésztáról
  12. Miután leszedtük a sütőpapírt, a tésztát feltekerjük míg még meleg
  13. Hagyjuk kihűlni majd megtöltjük a krémmel és ismét feltekerjük
  14. Fóliába helyezzük és hidegre tesszük néhány órára

#okostipp A tekercset felvágva tálaljuk és ha szeretnél mégtöbb csokoládét készíts egy csoki glazúrt amit majd ráöntesz.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére