Sajtkrémleves sajtos-kolbászos rudakkal

Hozzávalók
  • 2 adag
  • Könnyen elkészíthető

A hűvös idő beköszöntével a melengető krémlevesek kerülnek előtérbe. Egy kiadós feltéttel komplett vacsora készülhet velük: a sűrű, tejszínnel gazdagított leves mellé frissen sült, ropogós vajas-sajtos-kolbászos péksütit kínáljunk az egyszerű pirított kenyérkockák helyett.

A receptet köszönjük Piszkének!

Elkészítés
  1. A MAGGI Sajtkrémleves ízletes sajtokkal alapot elkeverjük 2 dl tejszínnel és 4 dl vízzel, kevergetve felforraljuk és pár percig kis lángon főzzük.

  2. A tésztából 20 cm hosszú, 3 cm széles csíkokat vágunk, tojással megkenjük, kirakjuk a félbevágott kolbászszeletekkel és megszórjuk a sajt 2/3-ával

  3. A tésztacsík egyik végét megfogva ferdén felcsavarjuk, kívülről is megkenjük tojással, megszórjuk a maradék sajttal.

  4. Óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig, 12-15 percig sütjük.

#okostipp

A rudakat tölthetjük sonkaszeletekkel, apróra vágott dióval, snidlinggel vagy a sajt mellett tetszés szerinti – akár csípős vagy pikáns – fűszerekkel is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére