•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sajtos agyvelőfelfújt

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az agyvelőt negyed órát hideg vízben tartjuk, majd megtisztítjuk a hártyától
  2. Ezután főni tesszük abba a vízbe, amelyben előzőleg megfőztünk 1 sárgarépát, 1 petrezselymet, 1 zellert, 1 hagymát, sót, borsot és babérlevelet
  3. Még mielőtt az agyvelőt beletennénk, a zöldség léhez adunk még 1 kiskanál ecetet
  4. Negyed órát főzzük, majd hagyjuk kihűlni
  5. A velő egyik felét villával szétnyomkodjuk, a szebbik felét, a közepét darabokra vágjuk
  6. Szószt készítünk 0,5 dkg vajból, 2 kanál lisztből, de nem pirítjuk meg, és tejjel felöntjük
  7. A vajat habbá verjük, összekeverjük a tojássárgájával, a fehér szósszal, a széttört velővel, az apróra vágott sajttal, a darabokba vágott velővel, és legvégül a habbá vert tojásfehérjével
  8. Ízlés szerint sózzuk
  9. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formában megsütjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére