Sajtos, bazsalikomos burgonyafőzelék

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető

A burgonyafőzelék az egyik legolcsóbb és legegyszerűbben elkészíthető étel. A klasszikus változat mellett időnként megpróbálkozhatunk valami mással, hiszen a burgonya is az az alapanyag, aminek nagyon sok mindent „jól áll”, így a sajt és a bazsalikom is.

A receptet köszönjük Citromdisznónak! 

Elkészítés
  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük.

  2. A burgonyát leszűrjük.

  3. A főzővízből 2 decit összeturmixolunk a joghurttal és a sajtszósz alappal, majd ráöntjük a burgonyára és felforraljuk.

  4. Elkeverjük benne a finomra vágott zöldfűszereket.

  5. A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk, megpirítjuk.

  6. Tálaláskor a főzelékre szórjuk a pirított bacont és sonkát, és néhány bazsalikom levéllel díszítjük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére