•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sajtos fánk

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Először vajazzunk ki egy nagyobb méretű zománcozott tepsit, majd készítsünk égetett tésztát úgy, hogy 1,5 dl tejet 9 dkg vajjal, fél mokkáskanál sóval, fél mokkáskanál őrölt fehérborssal és fél mokkáskanál curryvel forraljunk fel
  2. Ezután egyszerre adjunk hozzá 10 dkg lisztet, és közepes lángon addig kevergessük, amíg a massza az edény falától elválik, és egy csomóba összeáll
  3. Ekkor süssük még 1 percig, majd vegyük le a tűzről, és tegyük egy mély tálba
  4. Lehűlés után egyenként dolgozzunk bele 3 egész tojást
  5. Adjunk még hozzá 10 dkg reszelt parmezán sajtot, és keverjük simára
  6. Végül a kivajazott tepsiben kiskanállal alakítsunk ki belőle gesztenye nagyságú halmokat
  7. Hagyjunk közöttük kb
  8. 1 centiméternyi hézagot, mert sütés közben kétszeresére dagadnak
  9. Előmelegített sütőben erősebb tűzön süssük 5 percig, hogy felhúzódjon, majd közepes tűzön még kb
  10. 10 percig, hogy ropogósra süljön
  11. Legalább 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik
  12. Az aranysárgára pirult apró fánkokat forrón szedjük ki a tepsiből, és lehűlve tálaljuk
  13. Még finomabb lesz, ha a villára szúrt ropogós tésztát tartármártásba vagy hollandi mártásba mártogatjuk
  14. Hűtőszekrényben nem szabad tárolni
  15. Nedves levegőjű helyiségben tartva hamar átgyöngül, de grillsütőben újra ropogóssá tehető
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére