•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sajtos kiflik

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A kovászhoz még szükséges egy pohár meleg víz, kb 2 evőkanál liszt és egy csapott kiskanál cukor
  2. Keverd az élesztőt a cukorral (egy csapott kiskanál), amíg felenged
  3. Add hozzá a két evőkanál lisztet és a vizet, hagyd erjedni körülbelül 10 percig, majd öntsd a keveréket az 500 g lisztre, vajra, sóra, cukorra és tejre
  4. Robotgéppel keverd össze és lassan adj még hozzá lisztet, hogy ne legyen ragadós a tészta
  5. Homogenizálás után ne erőltesd a keverést, mert semmi értelme, 8-10 percnél több nem szükséges
  6. Hagyd a tésztát egy órát kelni
  7. Formázz kifliket
  8. Hagyd még őket a tepsiben nőni egy kicsit, kend be tejjel és tedd a sütőbe 180 fokra, 40 percig
  9. Verd fel a 3 tojást, add hozzá a reszelt sajtot, tejfölt, sót és keverd össze
  10. Töltsd meg a kifliket
  11. Tegyél a tetejükre is egy kicsit ebből a keverékből és arra még egy kis sajtot
  12. Tedd sütőbe, hogy megpiruljanak kicsit
  13.   A receptet Mudjahista ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére