Sajtos-marhahúsos rakott makaróni

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt
  2. Keverjük a húshoz a paradicsompürét, fűszerezük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, cukorral, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára
  3. A tésztát főzük ki
  4. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, s terítsük el az aljában a tészta felét, simítsuk rá a mártásos húst, majd borítsuk be a maradék tésztával
  5. A tetejére szórjunk bőven reszelt sajtot, s azt csepegtessük meg kevés olvasztott vajjal
  6. Tegyük forró sütőbe, míg a teteje meg nem pirul
  7. Ez az étel elkészíthető maradék főtt tésztából is, sőt a húsbetét is lecserélhető pörköltmaradékra
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére