•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sajtos szendvics

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Friss szendvicskenyérbõl vágjunk vékony szeleteket
  2. Kenjük meg vajjal, és fektessünk rá egy szelet kb
  3. 2 mm vastag friss edámi vagy trappista sajtot
  4. Utána borítsuk be szeletekre vágott kemény tojással
  5. A tojást acélhuzalos készülékkel célszerû feldarabolni
  6. Végül díszítsük a tojásszeletek tetejét nyomózsákba töltött paprikakrémmel vagy sajtkrémmel
  7. Önmagában, sütés nélkül fogyasszuk
  8. Még ízletesebbé tehetjük, ha nyáron zöldpaprikát, télen pedig savanyított uborkát, vagy csalamádét adunk hozzá
  9. A változatosság kedvéért a sós vízben megfõzött kemény tojást diódarálón áthajtva le is reszelhetjük, és villával finoman összekeverve szórjuk a sajtra
  10. A félkemény sajt helyett vékony szeletekre vágott ömlesztett sajtot is használhatunk
  11. A pikáns ízek kedvelõi füstölt sajttal is elkészíthetik
  12. Hûtõszekrényben tároljuk
  13. Ma még a szendvicseket legtöbb helyen hosszú, francia típusú kenyérbõl csinálják
  14. A fehér kenyér egészségkárosító hatása azonban elkerülhetõ, ugyanis búzakorpás, rozs– vagy más magas rosttartalmú kenyérbõl ugyancsak finom hideg szendvicsek készíthetõk
  15. Ennek a fajta szendvicsnek elõnye még, hogy hosszabb útra magunkkal is vihetjük
  16. Ebben az esetben két szelet vajas kenyér közé rakjuk a tölteléket, valamint a felszeletelt paprikát illetve uborkát, és szalvétába csomagolva fogyasszuk
  17. Ha sok vendéget hívunk, akkor a morzsálódás elkerülése, valamint szõnyegeink megóvása érdekében érdemesebb mini szendvicset készíteni
  18. A “falatka” annyiban különbözik a normál szendvicstõl, hogy ebben az esetben a kenyérszeletek belét, valamint a sajtszeleteket ki kell szúrni egy 3 cm átmérõjû pogácsaszaggatóval
  19. A kör alakú kenyérdarabkákat kenjük meg vajjal, helyezzük rá a sajtkorongokat, tegyünk rá egy félbe– vagy négyfelé vágott tojásszeletet, és díszítsük a tetejét paprikakrémmel, majd az egészet szúrjuk át fogpiszkálóval, hogy könnyen felemelhetõ legyen
  20. Ha a sajt nem elég friss, akkor a paprikakrémet kenjük a tetejére, hogy a tojásszeletke hozzátapadjon
  21. Ennél a készítési módnál célszerû a vajat habosra keverni, mivel így könnyebben kenhetõ, és finomabb lesz a szendvics
  22. A visszamaradt kenyeret ne dobjuk ki, hanem kockára vágva szárítsuk meg, és készítsünk belõle zsemlemorzsát az I
  23. fejezetben leírt módon
  24. A fentieken kívül sokféle szendvics készíthetõ még különféle természetes alapanyagokból, arra azonban ügyeljünk, hogy mindig friss kenyeret használjunk hozzá
  25. Amennyiben valamilyen oknál fogva nem tudunk naponta friss kenyeret vásárolni, akkor egy polietilénzacskóba csomagolva tegyük a mélyhûtõbe
  26. Ha még meleg a kenyér, várjunk vele míg lehûl, mert különben befülled
  27. Néhány órával a felhasználás elõtt vegyük ki, és ha felengedett, ugyanolyan puha lesz, mint amikor vásároltuk
  28. Ha csak pár napig kell a kenyeret tárolni, akkor ne fagyasszuk, hanem burkoljuk alufóliába, és normál hûtõtérbe rakjuk
  29. Papírba csomagolva ne tegyünk semmilyen pékárut a hûtõszekrénybe, mivel a normál hûtõtér erõs szárító hatásánál fogva ugyanúgy kiszikkad, mint szobahõmérsékleten tartva
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére