•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sakk keksz

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Nehezen elkészíthető
Elkészítés
  1. Keverd össze egy tálban a hozzávalókat a fehér tésztához (150 g liszt, 75 g cukor, 1/2 tasak vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 100 g vaj, 2 evőkanál tejszín), egy másikban pedig a kakaós tésztához (ugyanazt, mint a másik tésztához, csak a tejszín helyett kakaót teszel)
  2. Gyúrj 2 labdát a tésztákból, fóliázd be és tedd hűtőszekrénybe 45 percre
  3. Ezután, nyújts két lapot a tésztákból, egy fehéret és egy feketét
  4. Figyelj arra, hogy a munkafelület jól be legyen lisztezve és a nyújtófát is lisztezd be
  5. Tedd egymásra a két lapot, vágd kettőbe és tedd ismét egymásra
  6. Így kapsz egy fehér-fekete-fehér-fekete lapot
  7. Tedd vissza a hűtőbe 15 percre
  8. Miután kivetted, vágd hosszú sávokra és tedd hármasával egymásra, odafigyelve mindig a színekre (fehér-fekete-fehér)
  9. Vágj a kétszínű rúdakból fél centiméteres csíkokat, ezek lesznek a kekszek
  10. Helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt (előzőleg benedvesített) tepsibe és tedd 15 percre sütőbe, közepes hőfokon
  11. Bár ezt a sakk kekszet kicsit nehezebb elkészíteni, nagyon mutatós
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére