•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Salmida féle kalács

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájátol, s a fehérjét habosra verjük
  2. Elkeverjük a cukrot a 6 evőkanálnyi vízben és 2 percig főzzük, s ezután fokozatosan ráöntjük a fehérjére, amit így tovább verünk
  3. Hagyjuk hűlni kis ideig, s utána hozzáadjuk a citromlevet
  4. Újra verni kezdjük a fehérjét, amíg megkeményszik
  5. Hozzáadjuk a tojássárgáját, s sorban hozzáadjuk az olajat és a sütőporral összekevert lisztet
  6. Lassan adagolva hozzáadjuk az egészet a fehérjéhez, amit közbe tovább verünk
  7. A masszát beleöntjük egy kenyér sütésre alkalmas tepsibe, amit előzőleg kikentünk vajjal és beliszteztünk, vagy használhatunk sütőpapírt is
  8. Félretehetünk néhány kanálnyi masszát, amit összekeverhetünk kakaóporral (4 kanál masszához hozzáadunk 1 kanál kakaót), s elkenhetjük a kenyér tetején
  9. 180-200 C-on sütjük 20-25 percig

#okostipp Miután kihűlt a tészta, megszórjuk porcukorral és felszeleteljük. Felszolgálható kávé mellé is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére