•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sárgaborsó leves indiai módra

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Előkészítés:- a sárgaborsót előző nap mossuk meg és áztassuk be (felhasználásig tartsuk hűtőben)1
  2. tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát és a paradicsomot kockázzuk, a sárgarépát, a fokhagymát és a zellerszárat karikázzuk fel 2
  3. az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát (pici sóval könnyebben kiengedi a levét és az ízét) 3
  4. tegyük a hagymára a köményt, a koriandert, curryt és a borsot (nagyon kellemes ízt kap az olajon pirítástól a fűszer, azonban vigyázzunk, ne égessük meg) 4
  5. tegyük a hagymára a felaprított paradicsomot, a fokhagymát és forgassuk össze 5
  6. adjuk hozzá a többi zöldséget, a sárgaborsót és a gersli, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje és (kevés) sóval ízesítsük 6
  7. időnként megkeverve, fedő alatt főzzük addig, amíg a sárgaborsó és a gersli megpuhul (szükség esetén pótoljuk az elfőtt vizet)   Praktikák - lehet használni zeller gumót is, ha épp nincs halványító zeller- használhatunk enyhe és csípős curryt, vagy más fűszert is- gersli nélkül is finom   A sárgaborsó leves receptjét Receptműves ajánlotta!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére