•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sárgacseresznye befőtt

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Forrni tesszük a vízet és a cukrot amíg vastag szirup állaga nem lesz
  2. Megmossuk a cseresznyéket, eltávolítjuk a szárakat és kimagvaljuk
  3. Amennyire lehetséges  maradjanak egyben
  4. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne feketedjenek meg
  5. Mikor a szirup kész hozzáadjuk a cseresznyét a citromlével együtt
  6. Hagyjuk forrni, időnként hab keletkezhet
  7. Körülbelül egy és fél, két óra múlva amikor a teteje habozni kezd azt jelenti készen van
  8. Tesztelni tudjuk mégpedig úgy, hogy egy pár csepp lekvárt hideg vízbe teszünk
  9. Ha a cseppek egyben maradnak és nem mennek szét akkor a lekvár készen van!A meleg lekvárt tiszta befőttes üvegekbe tesszük amit sütőben vagy forró vízben sterilizáltunk
  10. A receptet Pica ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére