•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sertés csülök burgonya salátával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Összekeverjük a sót, borsot, fokhagymát, köményt és bedörszöljük a húst ezzel a keverékkel
  2. Bemelegítjük a sütőt kb 220 fokra
  3. A csülköket egy tepsibe helyezzük
  4. Mindegyikhez illeszthetünk egy ketté vágott sárgarépát és egy négybe vágott hagymát (díszítésképpen)
  5. Kb 20 percig hagyjuk a sütőt 220 fokon, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 180-190 fokra
  6. Időnként meg kell locsolnunk a húst a tepsiben keletkezett zsírral
  7. Sülés közben leöntjük a húst egy üveg sörrel
  8. A csülkök akkor vannak készen, amikor a hús megpuhult és könnyen leválik a csontról
  9. E két óra alatt, amíg a hús sül, elkészítjük a a krumpli salátát
  10. Felszeleteljük a krumplit és rétegenként egy lábasba helyezzük
  11. Megszórjuk sóval és borssal, majd egy maroknyi hagymával és savanyú uborkával
  12. Ízlés szerint meglocsoljuk ecettel
  13. Ez alapján folytatjuk a rétegeket addig amíg elfogynak a hozzávalók
  14. A tetejére szórunk egy utolsó apróra vágott vöröshagymát és petrezselyemzöldet
  15. Összekeverjük a szószhoz szükséges hozzávalókat
  16. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk

#okostipp A szószt a burgonyára öntjük és melegen fogyasztjuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére