•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sertésflekken fűszeres krumplipürével

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A flekken manapság méltatlanul mellőzött, ám rendkívül egyszerű, gyorsan elkészülő és nagyon ízletes fogás. A lényege, hogy az egészen vékonyra szelt sertéshúst nagy hőfokon, hirtelen sütjük ki, így nincs szükség hosszú párolásra. A végeredmény: kívül ropogós, belül szaftos, puha, átsült hússzeletek, ebédre vagy vacsorára.

Köszönjük a receptet Piszkének. 

Elkészítés
  1. A tarját fél centi vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk.

  2. Az olajat és a fűszerkeveréket elkeverjük, bepácoljuk vele a hússzeleteket, majd fél óráig állni hagyjuk.

  3. Közben megfőzzük a burgonyát körülbelül 20-25 perc alatt, utána meghámozzuk és összetörjük a hozzáadott vajjal és tejjel, végül pedig sóval és szerecsendióval ízesítjük

  4. Egy tapadásmentes serpenyőt jól felforrósítunk és a hússzeleteket kevés olajon, hirtelen (oldalanként 2-3 perc alatt) kisütjük. Figyeljünk rá, hogy a húst ne mozgassuk sütés közben, hogy a hő egyenletesen érje minden részét.

  5. Tálalás előtt 3-4 percig, szorosan lefedve pihentetjük. A kész krumplipürét pedig a húsból kisült, fűszeres szafttal locsoljunk meg tálalás előtt.

#okostipp

Ehhez az ételhez remekül illik valamilyen savanyúság, például kovászos uborka, csalamádé, ecetes almapaprika. A pikáns ízeket kedvelők pedig saját készítésű szilva chutneyval is kipróbálhatják a receptet!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére