<
 

Sertéssült almás-fűszeres lilakáposztával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Sokaknak vannak rossz emlékei a menzai párolt káposztáról, de ne aggódjunk, ez nem az a kategória: tökéletes kísérője a fűszeres sült húsnak, nemcsak a szuper színe, hanem a pikáns, édeskés-fűszeres íze miatt is.

Elkészítés
  1. A sertéshúst szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Bedörzsöljük a MAGGI Sertés fűszerkeverékkel, 30 percig állni hagyjuk. 

  2. A káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát felkockázzuk.

  3. A zöldséget és gyümölcsöt a felforrósított 2 evőkanál olajra dobjuk, enyhén sózzuk. Óvatosan átforgatjuk, hozzáadjuk a fűszereket és puhára pároljuk.

  4. Közben a húst hirtelen mindkét oldalán pirosra sütjük a maradék olajon, ízlés szerint sózzuk majd kevés vizet aláöntve 20-25 percig pároljuk.

#okostipp

Kevés szerecsendió, kardamon vagy őrölt szegfűszeg még pikánsabbá teheti a párolt káposztát.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére