Sertéssült színes tarhonyával

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Könnyű, színes és tartalmas egytátétel a nyár hűvösebb napjaira. 

Elkészítés
  1. A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd a tűzről levéve összekeverjük a fűszerpaprikával. Felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk, hogy a folyadék leapadjon.

  2. Közben a felkockázott húst összeforgatjuk a fűszerkeverékkel, majd a serpenyőbe tesszük és barnára pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, valamint egy kevés vizet, így pároljuk.

  4. Egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát és a burgonyát, majd a serpenyő tartalmához adjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt készre pároljuk.

  5. Ha kész, hozzáadjuk a cukkinit is, összeforgatjuk, majd aprított petrezselyemlevéllel tálaljuk.

#okostipp

A vöröshagymát száraz fehérborral is párolhatjuk víz helyett, így még karakteresebb ízt kapunk. 

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére