Sertéstokány

Hozzávalók
  • 8 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A húst csíkokra vágjuk és félretesszük. A vöröshagymát finomra vágjuk és a felhevített zsírban megfonnyasztjuk. MAGGI Piros Magyaros Ízvarázs ételízesítővel meghintjük, gyorsan elkeverjük benne és a MAGGI Marhahúsleves kockából készített húslével, vagy vízzel felengedjük. .
  2. Amíg az alap a zsírjára pirul, a megtisztított fokhagymát finomra vágjuk és jól elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk, majd óvatos keverés mellett, fedő nélkül addig pároljuk, amíg levét elfövi, a zsírjára pirul.
  3. Ekkor egy kevés húslevest adunk hozzá Marhahúsleves kockából készítve, fedővel letakarjuk, és mérsékelt tűzön pároljuk. Rövid lében, szinte csak a saját gőzében és zsírjában párolódjék. Amikor a hús majdnem megpuhult, zsírjára pirítjuk és hozzátesszük az időközben egyenletes darabokra vágott paradicsomot és paprikát.
  4. MAGGI Ízvarázs ételízesítővel utánaízesítjük és annyi húslevet öntünk hozzá, hogy mire megpuhul, jó, tartalmas, pörkölthöz hasonló leve legyen. Azonnal tálaljuk.
  5. Az előmelegített tál egyik oldalára felhalmozzuk a köretet, ez lehet párolt rizs, galuska, sós vízben főtt petrezselymes burgonya, ízlé szerint, majd a tokányt ízlésesen mellétesszük és a levével meglocsoljuk.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére