Skót tojás

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A skót tojás egy finom, fűszeres húsmasszába – sokszor kolbászhúsba – burkolt, főtt tojás. A vékony, ropogós, fűszeres hús körbeveszi a félkeményre főzött tojást, így laktató és fehérjében gazdag ebédet vagy vacsorát kapunk.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A húst, egy tojást és a fűszerkeveréket keverjük össze.

  2. A maradék 6 tojást lobogó vízben főzzük 5 percig, majd jeges vízben azonnal hűtsük le, hogy könnyen meg lehessen pucolni.

  3. Óvatosan szedjük le a kihűlt tojások héját.

  4. Osszuk a húst 6 részre, folpackon egyenként lapítsuk vékonyra és óvatosan burkoljuk be velük az egész, megtisztított tojásokat. Forgassuk meg őket a zsemlemorzsában.

  5. Mélyebb serpenyőben, bő olajban, közepes lángon, egyszer megfordítva összesen 8 percig süssük.

#okostipp

A tojások szobahőmérsékletűek legyenek, mert különben könnyen megrepednek amikor a lobogó vízbe rakjuk őket. A tojásokat egészen keményre is főzhetjük, de az igazi skót tojásban félig lágy még a sárgája!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére