•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Somlói kocka

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A tojásokat szét választom A sárgáját 1 kanál cukorral olajjal vízzel kikeverem
  2. A fehérjét habbá verem a maradék cukorral
  3. A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet
  4. A diós hoz 5 deka diót adok a csokishoz pedig a kakaóport
  5. Sütőpapiros sütőlapon 15x 30cm-es sütőlapon egyenként megsütöm Amikor kihűltek a lapok összetöltöm A sárga krém készítése
  6. A tejet felforralom, a többi hozzávalót kikeverem amikor a tej felforrt , először kanalanként adom hozzá a forró tejet állandó keverés mellett
  7. Utána lassan hozzákeverem a többi tejet is és az edényt gőz fölé teszem és állandó keverés mellett besűrítem
  8. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem és a besűrűsödött krémmel összekeverem A cukorszirup hozzávalóit felforralom pár percig utána kihűtöm A csoki öntet elkészítése Az olaj kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztom és a végén adom hozzá az olajat
  9. A tejszínhabot felverem Alulra tettem a diós lapot meglocsoltam a rumos sziruppal
  10. Erre tettem a krém felét amit elsimítás után darált dióval megszórtam
  11. Erre tettem a csokis lapot szirupot krémet diót és végül a piskóta lapot
  12. A tésztát kockákra vágtam a tetejére úgy tettem a csoki öntetet, hogy a tésztán kicsit follyon le tejszínhab rózsákkal diszítettem

#okostipp A szeleteket csokiöntettel felszolgálom.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére