•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sonkába tekert halfilé sült kuszkusz pogácsán

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. A pácolást az elkészítés előtti estén célszerű megtenni
  3. Egy simítózáras tasakba tegyük bele a halfiléket, adjuk hozzá a bort, olívaolajat, citromlevet, babérlevelet
  4. A kés pengéjével nyomjuk szét a borókabogyókat, vegyes borsot és fokhagymagerezdeket, majd tegyük a páclébe
  5. 2
  6. Először a lecsót készítjük el, ehhez kis kockákra szeljük fel a paradicsomot, paprikát és a vöröshagymát
  7. 3
  8. Olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, reszeljük rá a fokhagymát, majd adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot, ízlés szerint sózzuk és tört borssal tegyük pikánsabbá az ízét
  9. Fedő alatt főzzük készre (fogkeményre)
  10. 4
  11. Tegyünk fel enyhén sós vizet forralni a kuszkuszhoz
  12. 5
  13. Fektessünk a halfilékre egy-egy szelet sonkát, tekerjük fel, majd ezt is borítsuk egy-egy szelet sonkába és kössük össze vagy tűzzük meg, hogy ne nyíljanak szét a sütésnél
  14. A páclevet öntsük át egy porcelán tálba vagy bögrébe
  15. 6
  16. A haltekercset tegyük mélyhűtőbe 10 percre, hogy könnyebben vágható legyen
  17. 7
  18. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra
  19. 8
  20. Egy tálba öntsük bele a kuszkuszt és öntsük fel vízzel úgy, hogy az fél centi vastagon ellepje
  21. Takarjuk le és hagyjuk 5 percig állni, amíg felszívja a vizet
  22. 9
  23. Egy kis tepsibe tegyünk alufóliát (hagyjuk hosszabbra mindkét oldalon, mert így könnyebb kiemelni a sült kuszkuszt a tepsiből), majd merjük bele az elkészült kuszkuszt nagyjából 2cm vastagon
  24. Ezt követően tegyük az előmelegített sütőbe 15 percre
  25. 10
  26. Vágjuk ketté a haltekercset, forrósítsuk fel a serpenyőt és két evőkanál olívaolajon süssünk kérhet a haltekercs mindkét oldalára (oldalanként 3-3 perc)
  27. 11
  28. A kérgesre sült haltekercseket tegyük egy olívaolajjal kikent tepsibe, tegyük mellé a porcelán tálba vagy bögrébe öntött páclevet és takarjuk le alufóliával
  29. 12
  30. Vegyük ki a sütőből a kuszkuszt és emeljük ki a fóliánál fogva egy deszkára hűlni
  31. 13
  32. Tegyük a sütőbe a lefóliázott haltekercseket és 10-15 percig süssük 180 fokon fólia alatt
  33. 14
  34. A 10 dkg fekete magozott olívabogyót és 2 evőkanál olívaolajat botmixerrel vagy aprítógéppel pürésítsük
  35. 15
  36. A kicsit meghűlt kuszkuszról húzzuk le az alufóliát, vágjunk egy szeletet, tegyük a tányérra
  37. Erre halmozzuk a lecsót, majd ráhelyezzük a megsült haltekercseket, amit meglocsolhatunk egy teáskanál páclével (a sütőből kivett porcelánedényből)
  38. A torony mellé halmozzuk a fekete olívabogyó krémet
  39. A receptet a Receptműves ajánlotta!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére