Sonkás-gombás stromboli

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A stromboli tulajdonképpen egy tekercs formában készült pizza: belül természetesen variálhatjuk a feltéteket, viszont a sajtot semmiképp se hagyjuk ki. Lágyan olvad a tésztarétegek között, amikor a jellegzetes, háromszög alakú tekercseket felvágjuk – csak győzzük majd kiszolgálni az éhes családtagokat!

A receptet köszönjünk Piszkének.

 

Elkészítés
  1. Az élesztőt, cukrot és 1 dl vizet elkeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi vizet, a lisztet, sót és az olívaolajat és 4-5 perc alatt sima ruganyos tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen pihenni hagyjuk a tésztát.

  2. A gombát vékonyra szeleteljük, az olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a Milánói makaróni alapot és néhány perc alatt besűrítjük. Hűlni hagyjuk.

  3. A tésztát kétfele osztjuk. Sütőpapíron mindkét darabot 40×25 cm-es méretű téglalappá nyújtjuk, a tésztalapon elosztjuk a gombás szószt, a széleken 2 centis részt kihagyva.

  4. Kirakjuk a sonkaszeletekkel, ráreszeljük a sajtot, a rövidebbik végeken behajtjuk a széleket, a hosszabbik oldalról lazán feltekerjük.

  5. A sütőpapírral átemeljük a tepsire, a tekercsek tetejét V alakban bevagdossuk (itt vágjuk majd szeletekre, ha elkészül) és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére