•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sós perecek

Hozzávalók
  • 2 teáskanál
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 2 tojás
  • 125 g margarin
  • 1 kg (egy megfelelő tésztához) liszt
  • 1 csésze (eredeti recept szerint, 3 evőkanál ecet) joghurt
  • egy dióméretű darab, vagy 2 zacskó élesztő
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Keverd jól össze egy csészében az A összetevőket
  2. Ha akarsz tenni bele köménymagot is, tegyél most 2 teáskanállal
  3. Keverd az A-t a B-vel, amíg kapsz egy keményebb tésztát
  4. Hagyd a hűtőben egy éjszakát
  5. Másnap tedd a nyújtódeszkára egy kis liszttel, nyújtsd ki, majd vágj perec, fenyő, harang, csillag formákat
  6. Helyezd őket tepsibe és kend be egy evőkanál vízzel felvert tojással
  7. Ha nem tettél köményt a tésztába, szórd meg a formákat mákkal vagy szezámmaggal
  8. Díszítheted parmezánnal vagy reszelt sajttal
  9. Süsd barnára a sütőben
  10. Akár egy hétig megtartják az omlósságukat
  11.   A receptet peruzele ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére