•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. adjuk a liszthez a sót és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprító gép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb) és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon) 2
  3. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a formát 3
  4. nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra és egyenletesen terítsük a formába 4
  5. 10 perig süssük elő a tésztát a 2
  6. pontban írt hőfokon és azalatt készítsük el a tölteléket 5
  7. tisztítsuk meg a spenótot, pucoljuk meg a vöröshagymát és szeljük kockára 6
  8. olivaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd reszeljük bele a megtisztított fokhagymát 7
  9. adjuk hozzá a spenót leveleket, sózzuk, borsozzuk és fonnyasszuk meg (ne főzzük túl, mert még sütni is kell) 8
  10. a tojásokat (egyesével ellenőrizve a frissességet!) és a tejfölt keverjük össze alaposan a szerecsendióval és a felcsíkozott medvehagymával 9
  11. öntsük a tojásos keveréket a megfonnyasztott spenóthoz, keverjük össze és öntsük az elősütött tésztára 10
  12. tegyük vissza a qiuche-t a sütőbe és a 2
  13. pontban írt hőfokon süssük készre 30-35 perc alatt úgy, hogy 20 perc sütés után szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal Praktikák: - a szóráshoz füstölt sajtot is lehet használni, még pikánsabb az íze - a képen látható quiche teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült A Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával receptjét Receptműves küldte
  14. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére