•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Spenótos ricottás omlett

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Teflonserpenyőben, gyakori kevergetés mellett megfonnyasztjuk a spenótot (vagy tálba kanalazzuk, néhány helyen kilyukasztott műanyag fóliával lefedjük, és 1-2 percre a mikróba tesszük)
  2. Kinyomkodjuk belőle a folyadékot, majd durvára aprítjuk
  3. Hozzákeverjük a sajtot és az újhagymát
  4. Közepes nagyságú tálban egy villával gyors mozdulatokkal felverjük a tojás, a tojásfehérje, a tabasco szósz és a bors keverékét
  5. Olajat hevítünk egy 18-25 cm átmérőjű teflonserpenyőben közepesen erős tűzön; a serpenyőt forgatva egyenletesen eloszlatjuk az olajat az alján
  6. Beleöntjük a tojáskeveréket, majd azonnal keverni kezdjük egy falapáttal, s ezt néhány másodpercig folytatjuk
  7. Ezután a lapáttal középre tologatjuk a már megsült részeket, és a serpenyőt megdöntve a nyers tojáskeveréket a pereme felé folyatjuk
  8. Az omlettre kanalazzuk a spenótos keveréket, tovább sütjük, amíg szinte teljesen meg nem szilárdul, és az alja aranybarna nem lesz
  9. A sütés kb
  10. egy percig tart
  11. Az omlett egyharmadát a falapáttal ráhajtjuk a töltelékre
  12. A serpenyőt megdöntjük, s a lapát segítségével ráhajtjuk a töltelékre
  13. A serpenyőt megdöntjük, s a lapát segítségével tányérba csúsztatjuk az omlettet úgy, hogy a másik egyharmada is ráhajoljon a töltetékre, és a hajtott oldal kerüljön alulra
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére