•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Spenótrolád

Hozzávalók
  • Tészta:150 ml olaj100 g liszt500 ml tej4 (fehérje habbá verve)1/2 teáskanál sóbors tojás
  • Töltelék:500 g felvágott, fagyasztott spenót400 g reszelt juhsajt2 nagy köteg vagy 10 kicsi, vagy 8 evőkanál szárított és felaprózott 3 nagy vöröshagyma2 evőkanál olaj kapor
  • Töltelék:500 g felvágott, fagyasztott spenót400 g reszelt juhsajt2 nagy köteg kapor vagy 10 kicsi, vagy 8 evőkanál szárított és felaprózott kapor3 nagy vöröshagyma2 evőkanál olaj
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Töltelék: Párold meg a hagymát, majd ad hozzá a spenótot, reszelt sajtot és felaprózott kaprot
  2. Kevergesd 2-3 percig a tűzhelyen, majd hagyd kihűlni
  3. Tészta: Forrósíts fel 150 ml olajat, és folytonos kavargatás mellett add hozzá a lisztet, mint a besamel mártás esetén
  4. Öntsd le hideg tejjel, amelyet lassanként adj hozzá, kavargatás mellett
  5. Addig keverd, amíg össze nem áll
  6. Miután kihűlt, add hozzá a 4 tojássárgáját, sót, borsot és végül a habbá vert tojásfehérjéket is
  7. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, és öntsd bele a tésztát
  8. Előmelegített sütőben süsd 30 percig
  9. Ebből az első 10 perc magas hőfokon legyen, majd egyre csökkenjen
  10. Ne nyisd ki a sütő ajtaját 20 percig
  11. Miután megsült, vedd ki így melegen a tésztát, sütőpapírral együtt, kend be a töltelékkel, és tekerd fel a sütőpapír segítségével
  12. Egy másik lehetőség az, hogy fedd le a tepsit nedves kendővel, borítsd ki, és ezúttal a tészta másik oldalát kell bekenni
  13. Miután a rolád meg lett töltve, abban az esetben, ha nem eszed meg mindet egyszerre, lefedett állapotban kell legyen, hogy ne száradjon meg
  14. A mikróban újra meg lehet melegíteni
  15. Ha csak sajtból készíted a tölteléket, akkor is melegen kell feltekerni a roládot, majd le kell fedni egy kendővel, hogy olvadjon el a sajt
  16.   A receptet pansy ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére