Steak cukkini

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

Ha a megszokottól eltérő zöldségköretre vágyunk, burgonya helyett próbáljuk ki a cukkinit: fűszeres pácba forgatva majd hirtelen, forró sütőben sütve kívül aranybarnára pirult, belül puha, egészséges köretet kapunk.

Elkészítés
  1. A cukkiniket hosszában félbevágjuk, a nagyon magvas részeket kivágjuk belőle. Ezután a feleket még kisebb, 6-8 centis hasábokra vágjuk.

  2. A cukkini szeleteket besózzuk, majd fél órát állni hagyjuk. Miután letelt az idő, a só hatására képződő levét lecsöpögtetjük, a szeleteket konyhai törlőkendővel szárazra töröljük.

  3. A MAGGI Grill fűszerkeveréket elkeverjük az olajjal, majd beleforgatjuk a cukkinihasábokat.

  4. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

#okostipp

Nemcsak köretként, de tejfölös szósszal vagy majonézzel mártogatósként is nagyon finom.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére