•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sült, fűszeres tarjaszelet velesült zöldségekkel és krumplipürével

Hozzávalók
  • 2 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A puha, omlósra sütött tarjaszeleteket színpompás zöldségköret egészíti ki ebben a receptben.

Elkészítés
  1. Előkészítjük a pácot, amihez 5 evőkanál olajban elkeverjük a MAGGI Sertés fűszerkeveréket.

  2. Beleforgatjuk a tarjaszeleteket a páclébe és 30 percig hagyjuk pihenni.

  3. Amíg összeérnek az ízek, előkészítjük a burgonyapürét. A megpucolt és felkockázott krumplit forrásban lévő, ízlés szerint sózott vízbe tesszük.

  4. Előmelegítjük a sütőt 180°-ra.

  5. A pácolás után a húst és a felszeletelt zöldségeket tepsibe rakjuk, amit alufóliával lefedünk és 30 percre a sütőbe tesszük. Majd további 10 percig sütjük a húst és a zöldségeket alufólia nélkül, hogy megpiruljanak.

  6. Villapróba után a megpuhult krumplit kivesszük a vízből és leszűrjük, utána a vajat és a tejet folyamatosan adagolva összenyomjuk, majd csomómentesre keverjük.

  7. A burgonyapüré tetejére friss snidlinget vágunk, meglocsoljuk a hús szószával.

  8. A hús és a zöldségek elkészülte után pedig tálaljuk a fogást.

#okostipp

a burgonya főzővízének sózásával tudjuk befolyásolni a kész krumplipüré sósságát, így később nem kell külön megszórni.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére