•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

Hozzávalók
  • 2 adag
  • Húsos fogások

Hús és gyümölcs ízletes harmóniája.

Elkészítés
  1. 4 evőkanál olajban elkeverjük a MAGGI Pikáns fűszerkeveréket, majd a konyhakész húst beleforgatjuk, és hagyjuk pihenni 30 percig.

  2. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd a tepsibe helyezett combokat bőrös felükkel lefelé kb. 40-50 percig sütjük, megfordítjuk és további 20-30 percig sütjük. Ha azt látjuk, hogy nagyon pirul, de még nem elég puha a hús, alufóliával lefedhetjük, ezzel a pirulást megakadályozzuk, de a hús omlósra fog sülni.

  3. Közben az almákat megpucoljuk, ízlés szerint cikkekre, kockákra vágjuk.

  4. Forrásban lévő vízbe tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, citromot és a cukrot, majd összefőzzük őket. A cukrot az alma savanyúságának és édességének mértéke szerint változtathatjuk.

  5. Addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul az alma, majd hozzáadjuk az áfonyát és levesszük a tűzről. A forró lében még ezután is kicsit főni fog az alma, az áfonyának pedig épp csak át kell melegednie.

  6. A bulgur nagyon hamar készen van, ezért érdemes csak a combok megfordítása után belefogni. Felrakunk 1 liter vizet főni, ízlés szerint megsózzuk.

  7. A bulgurt egy nagy tálba tesszük, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és hagyjuk, hogy megszívja magát.  20 perc után összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel.

  8. Miután minden készen van, tálaljuk.

#okostipp

ha az almát hamarabb megpucoljuk, mint hogy felhasználnánk, tegyük citromos vízbe, így nem fog megbarnulni.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére