Hús és gyümölcs ízletes harmóniája.
4 evőkanál olajban elkeverjük a MAGGI Pikáns fűszerkeveréket, majd a konyhakész húst beleforgatjuk, és hagyjuk pihenni 30 percig.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd a tepsibe helyezett combokat bőrös felükkel lefelé kb. 40-50 percig sütjük, megfordítjuk és további 20-30 percig sütjük. Ha azt látjuk, hogy nagyon pirul, de még nem elég puha a hús, alufóliával lefedhetjük, ezzel a pirulást megakadályozzuk, de a hús omlósra fog sülni.
Közben az almákat megpucoljuk, ízlés szerint cikkekre, kockákra vágjuk.
Forrásban lévő vízbe tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, citromot és a cukrot, majd összefőzzük őket. A cukrot az alma savanyúságának és édességének mértéke szerint változtathatjuk.
Addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul az alma, majd hozzáadjuk az áfonyát és levesszük a tűzről. A forró lében még ezután is kicsit főni fog az alma, az áfonyának pedig épp csak át kell melegednie.
A bulgur nagyon hamar készen van, ezért érdemes csak a combok megfordítása után belefogni. Felrakunk 1 liter vizet főni, ízlés szerint megsózzuk.
A bulgurt egy nagy tálba tesszük, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és hagyjuk, hogy megszívja magát. 20 perc után összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel.
Miután minden készen van, tálaljuk.
#okostipp
ha az almát hamarabb megpucoljuk, mint hogy felhasználnánk, tegyük citromos vízbe, így nem fog megbarnulni.
Íme 5 adventi tematikájú reggeli, aminek elkészítése nem több 10 percnél és még a legizgatottabb karácsonyváró gyerekek is szó nélkül bepuszilják, arról nem is beszélve, hogy instant megteremtik az ünnepi hangulatot!
TOP5 recept vendégváráshoz. December vége a hatalmas családi és baráti összejövetelek főszezonja. Mindig legyen a tarsolyodban pár recept!